Jernløse
Torsdag Fredag Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag

TV: mandag d. 23. maj 2022

Torsdag Fredag Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag

TV: mandag d. 23. maj 2022

DR1

05:30  

Puk og Herman går i land - Christiansø (3:8)
Puk og Herman går i land - Christiansø (3:8) Kokken Thomas Herman og tv-værten Puk Elgård er på rundrejse til otte småøer omkring Danmark. Herman skal hvert sted skaffe lokale råvarer og tilberede en uforglemmelig sommermiddag - og Puk skal rundt på øen og invitere de gæster, der skal spise Hermans menu. Denne gang går turen til den historiske fæstningsø Christiansø ud for Bornholm. Fiskeriet på øen er næsten forsvundet, men Herman sejler alligevel ud for at prøve at skaffe en stor torsk til festmiddagen. Puk og Herman prøvesmager også de berømte Ruths Sild, laver urtesuppe med børnene i øens skole og går om bord i herlighederne i "Persilledamen" Marits store køkkenhave.

06:30  

Søren Ryge præsenterer - Langt ude i skoven
Søren Ryge præsenterer - Langt ude i skoven Søren Ryge har været på den mest overraskende skovtur i sit liv. I Vestjylland. En to-timers vandring, hvor han så det ene kunstværk efter det andet. Det er ikke er museum, ikke en skulpturpark. Det er en alle-tiders skovtur for både børn og voksne.

06:57  

OBS
OBS Oplysning til borgerne om samfundet. Værnsfælles Forsvarskommando - Havfald Diabetesforeningen Dansk råd for genoplivning, Stroke kampagne

07:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV Avisen giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

07:15  

Pengejægerne - Hvidvask er det nye sort (3:4)
Pengejægerne - Hvidvask er det nye sort (3:4) Dansk dokumentarserie fra 2022. "Jeg begynder at grave i tingene, og så finder jeg ud af, der har været systematisk svindel". Indrømmelsen kommer fra direktøren i et stort transportfirma, da han bliver konfronteret af Pengejægerne. Svindlen i transportfirmaet, der har offentlige kontrakter for over 50 millioner kroner, handler om hvidvask af penge. Pengejægerne afdækker ni store hvidvasknetværk, hvor der er strømmet tre milliarder kroner igennem.

07:55  

Kontant: Bliv rig som de kendte
Kontant: Bliv rig som de kendte Mads Mikkelsen, statsministeren - ja selv kronprinsen bliver misbrugt, når bitcoinsvindlere lokker opsparingen ud af intetanende danskere. Jagten på bagmændene fører til udlandet, hvor et netværk af topprofessionelle svindlere gør det svært for dansk politi at efterforske sagerne. Jacob Kragelund møder et par af de danskere, hvis økonomi er styrtet i grus, efter de er blevet franarret millioner af kroner. www.dr.dk/kontant

08:40  

Dyrenes parringsleg (3:5)
Dyrenes parringsleg (3:5) BBC-naturserie fra 2021. (The Mating Game) Jungler og regnskove er hjemsted for 80 procent af alle landlevende dyrearter på Jorden. Men for at komme til at parre sig i den tætte skov, er man nødt til at skille sig ud. Nogle arter danser eller skifter farver for at imponere hunnerne, mens andre kæmper eller samarbejder for at få lov til at parre sig. Chimpanser er berygtede for deres brutalitet og vold, og for de fleste er dette den enkleste måde at sikre sig en mage på.

DR2

07:30  

Deadline
Deadline Udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier.

08:00  

P2 Radioavisen
P2 Radioavisen

08:05  

Morgenandagten på DR2
Morgenandagten på DR2

08:30  

Livets opskrift - Californien (4:5)
Livets opskrift - Californien (4:5) Dansk reportageserie fra 2015 Hvordan lever man lidt længere? Sisse Fisker rejser til burgernes land USA - nærmere betegnet en lille by der hedder Loma Linda, som ligger i Californien. Denne by er trods USA's knap så sunde ry, blandt de fem steder i verden, hvor befolkningen lever længst. Loma Linda består hovedsageligt af Syvendedags Adventister - og netop denne religion og livsstilen der følger med, er årsagen til, at de lever så længe. Men hvad er det så for et liv de lever - og er det overhovedet attraktivt at leve så længe, hvis man skal leve efter strenge regler? Sisse flytter ind hos Familien Maruffo, som er ultra religiøse og arbejder i den lokale kirke. Hun mødes også med byens borgmester, som kæmper med næb og kløer for at bevare adventismen i byen. Sendt første gang 24.11.2015

TVR

05:00  

Pingu
Pingu

05:10  

Den lille prinsesse IV
Den lille prinsesse IV

05:20  

Sultne bjørne
Sultne bjørne

05:30  

Rosa fra Rouladegade III (2)
Rosa fra Rouladegade III (2) Agnes på fem år kommer forbi Rosas hus og hjælper Rosa med at synge godnatsange om kager for sovedyrene. Men hun er også kommet for at få Rosas hjælpe til at bage en overraskelseskage til sin søde og skøre violinlærer, Alexander. Forklædt som gartnere sniger de sig ind i Alexanders lejlighed for at finde ud af, hvad kagen skal smage af, og hvordan den skal se ud. Og Agnes giver Rosa sin første violintime - og det er godt, for de skal nemlig spille koncert.

06:00  

Ernest & Celestine (8)
Ernest & Celestine (8)

06:10  

Sarah og And (9)
Sarah og And (9)

06:20  

Luk op Luk i - TRØST
Luk op Luk i - TRØST Jakobs gode veninde er flyttet, og han er ret ked af det. Han vil egentlig helst bare være alene. Thomas gør alt hvad han kan for at muntre Jakob op. Han pynter op til fest, inviterer et kor og finder Jakobs yndlings-slik frem. Men Jakob vil ikke have noget af det. Han vil bare være trist. Thomas bliver vred over, at han ikke kan få lov til at hjælpe Jakob, men det viser sig, at det, Jakob egentlig har brug for, er en ven, der lytter.

06:35  

Beccas venner
Beccas venner

06:50  

Hey Duggee
Hey Duggee

06:55  

Op og Hop II (2)
Op og Hop II (2) Nu skal du Op og hop. Kig med ind i Ramasjangs gymnastiksal og se hvordan du får gang i kroppen. Det gælder om at have det sjovt og få bevæget sig en helt masse, når Ramasjangs værter finder på gode øvelser. Uanset om du står i din stue eller på dit værelse, kan du være med. For værterne i Ramasjang vil have alle i gang. I dag med Hr. Skæg, der laver Skægs historiegymnastik.

07:05  

Simon
Simon

07:10  

Gurli Gris VII (45)
Gurli Gris VII (45) Tegnefilm med dansk tale

07:10  

Gurli Gris VII (43)
Gurli Gris VII (43) Tegnefilm med dansk tale

07:10  

Gurli Gris VII (41)
Gurli Gris VII (41) Tegnefilm med dansk tale

07:17  

Gurli Gris VII (46)
Gurli Gris VII (46) Tegnefilm med dansk tale

07:17  

Gurli Gris VII (44)
Gurli Gris VII (44) Tegnefilm med dansk tale

07:17  

Gurli Gris VII (42)
Gurli Gris VII (42) Tegnefilm med dansk tale

07:20  

Bluey
Bluey

07:30  

Sprinter Galore II (1)
Sprinter Galore II (1) Magnus skal med sin mor og far ud og købe ind til sin fødselsdag, og Sprinter sniger sig hemmeligt med. Men hvordan undgår han, at nogen opdager ham i butikken, og hvad sker der, da Heino og Viola også pludselig dukker op?

07:45  

Paddington
Paddington

07:55  

Ziggys sporvogn
Ziggys sporvogn

08:10  

Vidundervovsen Vaffel (60)
Vidundervovsen Vaffel (60)

08:20  

Robin Hood - spilopper i Sherwood-skoven
Robin Hood - spilopper i Sherwood-skoven

08:35  

Quizdyrene II (8) - Araen Sugar
Quizdyrene II (8) - Araen Sugar Hvad ved dyrene om de andre dyr? Dagens quizdyr er en gammel kending. Det er nemlig araen Sugar, som allerede har været med i quizdyrene en gang før. Den gang fik han et enkelt flot point og var meget tilfreds med både det og sin præmie. Siden dengang har Sugar fået sig en kæreste, som hedder Honey. Nu vil Sugar gerne stille op i Quizdyrene igen, for at vise Honey hvor god han er til at quizze. Spørgsmålet er om Sugar ved nok om aber til at imponere Honey? Og om han ender med flere point end sidste gang han var med i Quizdyrene.

08:45  

Oda Omvendt (4)
Oda Omvendt (4) Alva er vild med at bygge - med brædder og værktøj og alt muligt godt. Men det irriterer Balder grænseløst med al den hittepåsomhed, så han overbeviser Alvas forældre om, at nu MÅ det være slut med at bygge! Heldigvis er det godt, at Oda Omvendt ser anderledes på tingene og at Alva med Odas hjælp snart får zappet sine forældre. Men mens Oda er væk hjemmefra, stjæler Balder en masse små fantasibolde og en fantasioplader!

08:55  

Gigantosaurus
Gigantosaurus

 
DR1

09:40  

Vores mystiske planet (2:5)
Vores mystiske planet (2:5) New Zelandsk naturserie fra 2019. (Mysterious Planet) Vores planet gemmer stadig på mange mysterier. I 2009 opdager havbiologer noget usædvanligt. Den største samling af hvalhajer, man nogensinde har set. Mere end 400 af dem. Og alle samlet ét sted. Lige ud for Mexico. Men hvorfor er de her? For at finde svaret må vi begive os ud på en episk rejse til en svunden civilisation og dens hellige undervandsverden. Hjemsted for uhyrer og fremmede livsformer.

10:30  

Antikduellen (12:12) - Auktion
Antikduellen (12:12) - Auktion I dag falder hammeren over ugens indkøb. Antikduellanterne Bettina Pedersen og Thor Frederiksen har hele ugen duelleret om at købe ind til de skarpeste priser og få den bedste vurdering. Thor fører med 1.500 kr., men intet er afgjort, for alt kan ske, når duellanternes varer kommer under hammeren på Svendborg Auktionerne. Vært: Anne Katrine Okholm Skole

11:00  

Antikkrejlerne med kendisser (140)
Antikkrejlerne med kendisser (140) Nogle af Storbritanniens kendteste antikvitetseksperter slår sig sammen med en række kendte i jagten på antikviteter og loppemarkedsfund. Hvilket hold kan skabe den største fortjeneste?

DR2

09:15  

Ulve-ekspeditionen (1:2)
Ulve-ekspeditionen (1:2) Naturprogram fra BBC fra 2012. (Expedition Wolf) Er det farligt eller dejligt? Ligesom ulven er vendt tilbage til Danmark, oplever USA også, at ulven har krydset den canadiske grænse og er kommet til USA. Og ligesom i Danmark frygter man en opblussen af den gamle kamp mellem mennesker og de vilde dyr. Derfor er det vigtigt at vide så meget som muligt om ulvenes liv og biologi, og et hold forskere og naturfotografer er trængt ind i vildmarken for at undersøge, hvor mange ulve, det drejer sig om, og hvor de holder til. Det kan man bedst finde ud af om vinteren, når hver eneste pote sætter spor i det tykke snelag. Senere på året forsøger forskerne at finde ud af, hvor mange unger ulvene får, hvor hurtigt de spreder sig, og hvor de er på vej hen.

10:10  

Ulve-ekspeditionen (2:2)
Ulve-ekspeditionen (2:2) Naturprogram fra BBC fra 2012. (Expedition Wolf) Er det farligt eller dejligt? Ligesom ulven er vendt tilbage til Danmark, oplever USA også, at ulven har krydset den canadiske grænse og er kommet til USA. Og ligesom i Danmark frygter man en opblussen af den gamle kamp mellem mennesker og de vilde dyr. Derfor er det vigtigt at vide så meget som muligt om ulvenes liv og biologi, og et hold forskere og naturfotografer er trængt ind i vildmarken for at undersøge, hvor mange ulve, det drejer sig om, og hvor de holder til. Det kan man bedst finde ud af om vinteren, når hver eneste pote sætter spor i det tykke snelag. Senere på året forsøger forskerne at finde ud af, hvor mange unger ulvene får, hvor hurtigt de spreder sig, og hvor de er på vej hen.

11:00  

Filmselskabet Delight: Intet
Filmselskabet Delight: Intet Det danske ungdomsdrama 'Intet' er en bister og eksistentiel fortælling om en skoleklasses jagt på meningen med livet. DR's filmeksperter Maria Månson og Per Juul Carlsen har været i biografen.

11:10  

Landsbyen (1:44)
Landsbyen (1:44) Dansk serie fra 1991. En dag stiger den 41-årige Eva af bussen i Østerby. Hun er født og opvokset i landsbyen, men forlod den for 25 år siden, da der blev begået uret mod hende. Nu vender hun tilbage for at få det gamle regnskab gjort op. Eva: Chili Turèll. Ingeborg: Kirsten Rolffes. Aksel: Niels Skousen. Frank: Søren Østergaard. Astrid: Helene Egelund. Ejnar: Kai Løvring. Karen: Lene Falck. Ulrik: Stig Hoffmeyer. Lille Bo: Ann Katrine Madsen. m.fl. Manuskript: Stig Thorsboe og Peter Thorsboe efter ide af Ole Dalgaard. Instruktion: Tom Hedegaard. Foto: Claus Loof. Musik: Bo Holten. Produktion: Nordisk Film Production A/S for TV-øst, Nordisk Film & TV og DR TV.

11:35  

Landsbyen (2:44)
Landsbyen (2:44) Dansk serie fra 1991. Eva har besluttet sig for at blive i Østerby og har lejet sin mors gamle hus. Hun vil prøve at finde ud af, hvad der er sket med det barn, hun for 25 år siden blev presset til at bortadoptere. Ingeborg gør, hvad hun kan, for at modarbejde Eva. Ejnar får besøg af lægen Ulrik, som har noget slemt at fortælle. Medvirkende: Eva: Chili Turèll. Ingeborg: Kirsten Rolffes. Aksel: Niels Skousen. Frank: Søren Østergaard. Astrid: Helene Egelund. Ejnar: Kai Løvring. Karen: Lene Falck. Ulrik: Stig Hoffmeyer. Desuden medvirker: Ann Katrine Madsen, m.fl. Manuskript: Stig Thorsboe og Peter Thorsboe. Instruktion: Tom Hedegaard. Foto: Claus Loof. Musik: Bo Holten. Produktion: Nordisk Film Production A/S for TV2-øst, Nordisk Film & TV og DR TV.

TVR

09:05  

Pyjamasheltene II (31)
Pyjamasheltene II (31)

09:15  

Hørmehunden
Hørmehunden

09:30  

Luk op Luk i - FLOV
Luk op Luk i - FLOV Hvornår har Katrine været mest flov? Katrine Bille og Thomas Buttenschøn lukker op for alle de mærkelige følelser, vi har i os. Gennem musik, grin og børnenes gode råd bliver vi klogere på følelser, og hvordan vi håndterer dem. Denne gang handler det om at være flov.

09:50  

Ramajetterne III (9)
Ramajetterne III (9) En ny dille er kommet til Ramasjang Lufthavn. Ramajetterne samler på Ramasjang Kort, men Flummers bamse-kort bliver stjålet. Det udløser et krisemøde i Hittegodset. Hvem er mon tyven?

10:05  

Superhelten Sprinter Galore (24)
Superhelten Sprinter Galore (24)

10:05  

Superhelten Sprinter Galore (23)
Superhelten Sprinter Galore (23)

10:10  

Bamselægen - Hul i hovedet (9)
Bamselægen - Hul i hovedet (9) Viggas bamse Fuffa har været så uheldig at vælte på cykelen, og nu er Vigga bange for, at Fuffa har slået hovedet. Fuffa havde nemlig ikke cykelhjelm på. Bamselægen Sandra kører ud og henter dem i sin bamselance. Fuffa har fået et sår oven på hovedet, og det skal undersøges. Professor Allan kigger også forbi, og netop i dag har han gang i et helt særligt eksperiment, som handler om hovedet, og han vil gerne have Viggas hjælp. Bare alt nu går godt, så Vigga kan komme hjem med sin bamse Fuffa igen.

10:30  

Det store Ramasjang Mysterie 2 (1)
Det store Ramasjang Mysterie 2 (1) Bjørn, Nikoline og Jose har vundet en rundvisning i Ramasjang Fængsel hos Mesterdetektiven Kristian. Men da de ankommer, er skurkene flygtet, og Hanne Riffel holder Kristian fanget. Skurkene har en plan: De vil gøre kriminalitet lovligt for altid!

10:40  

John Dillermand (15)
John Dillermand (15) John skal se gamle film med Oldemor. Sammen ser de filmen om dengang Oldemor fik Buller, og John kommer til at tænke på, at Buller faktisk er hans hund, og slet ikke Oldemors, men det er Oldemor vist ikke enig i.

10:40  

John Dillermand (11)
John Dillermand (11) Det er juleaften og John skal bare lige købe et juletræ. Men på vejen møder han selveste julemanden, og pludselig skal John redde både julemanden, gaverne og ikke mindst sin egen juleaften.

10:45  

Motor Mille og Børnebanden (9)
Motor Mille og Børnebanden (9) Den Sure Mand på bondegården har taget alle børnenes musikinstrumenter for at få ro, og han hakker dem i stykker med en flismaskine. Motor Mille og Børnebanden lægger en snedig og vild plan for at få musikinstrumenterne tilbage.

11:10  

Hr. Skægs hotel - Safari-damen (3)
Hr. Skægs hotel - Safari-damen (3) Hr. Skæg får travlt med at finde eksotiske danske dyr til en rig kvinde fra Uganda, som vil på Danish Safari. Hun elsker dyr, men dyr elsker ikke hende. Mon det lykkes for Hr. Skæg at finde et kæledyr til hende?

11:25  

Vilde venner III (4)
Vilde venner III (4) Der er altid travlt i Vilde Venners klub hvor børn redder og passer på Danmarks vilde dyr. I dag er det Vilhelm og Leyla, der har vagten i klubhuset. De skal finde et pindsvin ved hjælp af radioudstyr, bygge et fugleskræmsel, og hjælpe en svane tilbage til naturen, hvor den hører til.

11:45  

Ramasjang Rally
Ramasjang Rally Spænd hjelmen! For nu er det blevet tid til endnu en omgang med Danmarks sejeste sæbekasseræs - Ramasjang Rally. Dagens løb står i havets tegn, når de De Ræsende Makreller skal køre imod Fiskerne. Der bliver fuld fart fremad, når de to hold skal ned ad Striben, ud på specialbanen i Minibyen og - ikke mindst - tre gange rundt på Ramasjang Rally Ringen. Hvilket hold er hurtigst og kvalificerer sig direkte til kvartfinalerne? www.dr.dk/rally

DR1

12:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV Avisen giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

13:45  

Kender Du Typen? 2018
Kender Du Typen? 2018 Hvem er det, som har en dobbeltseng, der kun er 120 centimeter bred, og som bliver liggende under dynen, indtil hendes mand har serveret juice og kaffe? Det skal livsstilseksperterne Anne Glad og Flemming Møldrup regne ud, når "Kender Du Typen?" besøger Køge. Vært: Mads Steffensen

14:30  

Fader Brown VIII (4:10)
Fader Brown VIII (4:10) Engelsk krimiserie fra 2020. (Father Brown) Kembleford får besøg af et gøglertivoli, men festlighederne får en brat ende, da dr. Belmont falder død om for øjnene af de chokerede tilskuere. Fader Brown har mistanke om, at der er sket en forbrydelse, og begynder at efterforske sagen.

DR2

12:00  

Digtere, divaer og dogmebrødre (1:8)
Digtere, divaer og dogmebrødre (1:8) - Dansk kultur i 100 år. (1900-1918). Vi er i starten af det tyvende århundrede. Der hersker en stemning af jubeloptimisme og opbrud. Teknikkens nye vidundere - automobiler, telefoner, flyvemaskiner - bliver hyldet af tidens store kunstnere og intellektuelle. Johannes V. Jensen, Georg Brandes og Agnes Henningsen er med på noderne og lever det søde boheme-liv i København. Asta Nielsen chokerer til gengæld hele verden med sin vovede dans i filmen "Afgrunden". Men frigjorthed, fremskridtstro og demokrati er forbeholdt de få. Arbejderklassens elendige forhold bliver skildret af forfatteren Martin Andersen Nexø og maleren Aksel Jørgensen. Kvinder har stadig ikke valgret eller kunstnerisk respekt, og Johannes V. Jensens søster Thit Jensen kæmper indædt for ligeberettigelse. Da 1.Verdenskrig bryder ud, drukner enhver optimisme i gru og rædsel. Tilrettelæggelse: Liv Thomsen.

12:40  

Punkens historie (1:4)
Punkens historie (1:4) Punkens historie - fra slut-60'erne til i dag. Eksplosiv, farverig og kontroversiel. Et portræt af en musikalsk chokbølge, der for altid ændrede det kulturelle landskab. I første afsnit fortæller en række af punkens pionerer om genrens rødder i 60'ernes Detroit og 70'ernes New York. Navne som Iggy Pop fra The Stooges, Wayne Kramer fra MC5, Sylvain Sylvain fra New York Dolls, Marky Ramone fra Ramones og Debbie Harry fra Blondie. Serien er produceret af The Godfather of Punk himself - Iggy Pop.

13:30  

Kunstens skjulte kræfter (4:4)
Kunstens skjulte kræfter (4:4) I dette program går vi til bunds i hvordan kunsten - og ikke mindst billedkunsten- kan meget mere end at uddanne og underholde os. Vi møder folk, der forsker i om billedkunst kan gøre en forskel i helbredelsen på hospitaler og besøger Moderna Museet i Stockholm, der har inviterer Demente til særlige omvisninger, fordi de har erfaret at kunsten kan noget særligt hvis vi møder den med vores egne erfaringerer, fremfor gennem intellektuel belæring.

14:00  

Shop amok (1:3) - De unge modebæster
Shop amok (1:3) - De unge modebæster Engang købte vi ting fordi vi havde brug for dem - køleskabe, biler og cowboybukser. I dag køber vi ting der giver os identitet og fortæller omverdenen hvem vi er. I dag er unge storforbrugere af tøj fra kendte modehuse, hvis logoer er synonym med rigdom og luksus. I dette program følger vi en ung mand, som elsker mærketøj. Han tilhører en gruppe unge forbrugere, der køber, bruger og videresælger det mest efterspurgte tøj.

14:30  

Peitersen og Feldthaus - Zanzibar
Peitersen og Feldthaus - Zanzibar Dansk reportageserie fra 2019 Hvordan indretter man sig i et fredet hus bygget af koralrev og kalksten? Og hvad koster et mudderhus i en fiskerlandsby? Erik Peitersen og Christine Feldthaus bliver gennem tre meget forskellige hjem klogere på hverdagslivet i Zanzibar. For at finde frem til huspriserne, lærer Christine at flette tagplader af palmeblade og besøger øens mest berømte restaurant. Erik bygger et hønsehus i mudder og lærer, hvordan man bruger koraller som byggemateriale. Sendt første gang 04.02.2019

TVR

12:10  

MikroMakkerne - Skovflåten
MikroMakkerne - Skovflåten Mikromakkerne ruller trækvognen ud og går på krible krable jagt i skoven. I dag kigger Amina og Abdallah nærmere på den blodtørstige skovflåt med hjælp fra en sød hund. De undersøger, hvordan skovflåten lever, og hvad man skal gøre, hvis man finder en. Og så dyster de mod hinanden i en nervepirrende blodsuger-battle!

12:20  

Rosa fra Rouladegade (6)
Rosa fra Rouladegade (6) Rosa er noget af en ekspert, når det handler om at lave lækre kageoverraskelser. Og en kageoverraskelse, det er lige netop hvad Johan har tænkt sig at give sin morfar. Men hvad skal kagen smage af? Har morfar en yndlingsfarve? Kan de bruge morfars tinsoldater til noget? Rosa og Johan udspionerer hos morfar, så de kan bage den helt rigtige kage.

12:50  

Superhelten Sprinter Galore (5)
Superhelten Sprinter Galore (5)

12:50  

Superhelten Sprinter Galore (2)
Superhelten Sprinter Galore (2)

12:58  

Dinolaboratoriet
Dinolaboratoriet Stærkere end to krokodiller, var tyrannosaurus Rex i stand til at bide lige gennem skelettet af sit bytte. Dette og meget mere fakta vil hjælpe dig med at finde ud af, hvis du ser Dino Laboratoriet.

13:00  

Monster Buster
Monster Buster Magnus er rigtigt træt af det dumme fantasi-monster med grønt og slimet tøj, der gør ham bange i sengen. Heldigvis kommer MonsterBuster Mille og hjælper ham med at buste det. For selvom monstre ikke findes i virkeligheden, kan man godt være bange for dem - og have brug for hjælp til at få dem væk.

13:15  

Ramasjang Mysteriet (4)
Ramasjang Mysteriet (4) Der sker mystiske ting i Ramasjang. Byens syv skurke driller, og ting forsvinder. Heldigvis har Kristian en hemmelig detektivhule under byen, hvor han med hjælp fra superseje børn løser dagens mysterium.

13:45  

Onkel Rejes fede sommerferie (5)
Onkel Rejes fede sommerferie (5) Da Onkel Bum opdager, at kolonihaven er under belejring, må Onkel Reje finde den gode gamle æggeskyder frem fra skuret. Men fjenden er ikke helt, hvad de har regnet med og inden dagen er omme, skal Onkel Reje ind at være gæst i et TV-program - et besøg der udvikler sig noget overraskende.

14:00  

Motor Mille og Børnebanden (7)
Motor Mille og Børnebanden (7) Hvad er "det lille hus", som den sure mand skal ud på? Og hvorfor skærer han børnebøger i stykker og ruller siderne sammen? Motor Mille og Børnebanden vil have de stjålne børnebøger tilbage, men sækken med bøger er meget tung.

14:15  

Sprinter Galore III - Lillesøster (1)
Sprinter Galore III - Lillesøster (1) Alle i huset er helt optaget af den lille ny lillesøster - undtagen Heino, som er mere optaget af at overtale Sprinter til, at de bygger Sprinters rumskib om til en avanceret tyverialarm, som Heino kan blive rig og berømt på. Men hvis Sprinter bygger rumskibet om, kan det jo aldrig flyve mere - og så kan han jo aldrig rejse ud og se mere af verden ... ?

14:30  

Gry og Regnbueriget
Gry og Regnbueriget

14:55  

Gilbert Syltespire
Gilbert Syltespire

DR1

15:15  

Fader Brown VIII (5:10)
Fader Brown VIII (5:10) Engelsk krimiserie fra 2020. (Father Brown) Mestertyven Hercule Flambeau har fået en rival, der bliver ved med at stjæle værdifulde ting for næsen af ham. Flambeau opsøger fader Brown for at få hjælp - og afslører, at hans nye konkurrent faktisk er hans egen datter, som han ikke længere har forbindelse med. Brown ser en mulighed for at redde en sjæl og lover at hjælpe med at finde hende.

16:00  

Familien Löwander II (9:10)
Familien Löwander II (9:10) Svensk dramaserie fra 2018. (Vår tid är nu) Helga har fået et slagtilfælde, og børnene frygter det værste. Peter og Ester lægger planer for, hvad der skal ske med restauranten, hvis hun går bort. Socialdemokraterne holder valgaften på restaurant DK, samtidig med at Nina har besøg af sin datter. Ragnarsson truer Angelos familie, og det får Angelo til at tage desperate midler i brug.

17:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV Avisen giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

DR2

15:15  

Verdens smukkeste togrejser
Verdens smukkeste togrejser Britisk dokumentarserie fra 2021. (World's Most Scenic Railway Journeys) Fra Pretoria til Durban ved Det Indiske Ocean. Tag med på en 800 kilometer lang afrikansk togsafari med Rovos Rail - verdens mest eksklusive tog. En luksusoplevelse tilbage i tiden til gamle britiske slagmarker og forhistoriske hulemalerier. På vejen møder vi de mennesker, der arbejder og lever ad denne særlige jernbane.

16:00  

Historiequizzen: Kronborg Slot
Historiequizzen: Kronborg Slot På det store slot Kronborg ved Helsingør byder Adrian Hughes i aften velkommen til en historiequiz i kongernes, festernes og krigenes tegn. Deltagerne skal bl.a. gætte, om Frederik den 2.'s dronning mon skrev pikante noveller i sin fritid. Deltagerne er Hanne Fabricius, Kåre Johannessen, Trine Halle og Christian Donatzky.

16:30  

Historiequizzen: Sct. Hans Hospital
Historiequizzen: Sct. Hans Hospital Historiequizzen med Adrian Hughes besøger Sct. Hans Hospital i Roskilde for at blive klogere på de skæve skæbner, der gennem årene har været indlagt på det psykiatriske hospital. Hvem fik opført en villa med 15 værelser og boede der med sine tjenestefolk? Tvang man patienterne til fire timers daglige salmestudier og hvad betød diagnosen reflexhysteri? Få svarene, når Hanne Fabricius og Kåre Johannessen dyster mod Cecilie Nielsen og Christian Donatzk.

17:55  

Historiequizzen: Vilhelm Lauritzen-terminalen
Historiequizzen: Vilhelm Lauritzen-terminalen Adrian Hughes er ved roret, når Historiequizzen besøger Vilhelm Lauritzen-terminalen. Deltagerne skal quizze om smukke stewardesser, vanvittige vovehalse og finurlige forbud. Blev passagererne vejet i fuld offentlighed i 1930'erne og hvorfor fik SAS en bøde på 20.000 dollars i 1950'erne? Gæt selv med, når Cecilie Nielsen og Kåre Johannessen dyster mod Trine Halle og Christian Donatzky.

TVR

15:15  

Ricky Zoom
Ricky Zoom

15:25  

Hey Duggee (38)
Hey Duggee (38)

15:35  

Gurli Gris
Gurli Gris Tegnefilm med dansk tale

15:40  

Gurli Gris - Jul på hospitalet
Gurli Gris - Jul på hospitalet Tegnefilm med dansk tale

15:45  

Simon III
Simon III

15:50  

Simon III
Simon III

15:55  

Remy og Boo
Remy og Boo

16:05  

Peter Pedal
Peter Pedal

16:20  

Dyrepasser Pihl
Dyrepasser Pihl

16:25  

Pip og Poppy
Pip og Poppy

16:35  

Paw Patrol VII
Paw Patrol VII

17:00  

Krible Krable disko
Krible Krable disko

17:03  

Hej Ramasjang
Hej Ramasjang Vi roder og hamrer. Vi larmer og griner. Kom udenfor og ha' det sjovt med os i Hej Ramasjang. Hvem er sejest? Den tissende myre eller edderkoppen med sit spind? Det kribler og krabler ude ved laden i dag, hvor Silja og Rosa kæmper om at være det sejeste insekt.

17:05  

MikroMakkerne - Lever i lort
MikroMakkerne - Lever i lort MikroMakkerne ruller trækvognen ud i naturen og går på krible krable jagt. I dag kigger Selma og Milton nærmere på små dyr, som lever i lort. Og så synger de deres hele egen lorte-rap.

17:17  

Vilde vidunderlige dyr: Eghjortens vilde våben
Vilde vidunderlige dyr: Eghjortens vilde våben Eghjorten er en kæmpestor bille, som har et ret vildt våben. Da en han-eghjort finder en hun-eghjort, som han vil parre sig med, bliver han udfordret af en anden han-eghjort. De to hanner kommer nu op at slås.

17:20  

Hej Ramasjang
Hej Ramasjang

17:25  

MikroMakkerne - Skovsøen
MikroMakkerne - Skovsøen MikroMakkerne ruller trækvognen ud i naturen og går på krible krable jagt. I dag undersøger Selma og Milton, hvilke dyr der findes i en skovsø. Og så hjælper de NaturMikkel med at skære fisk op.

17:35  

Hej Ramasjang
Hej Ramasjang

17:45  

Kriblekrable Safari i haven
Kriblekrable Safari i haven De små dyr er lige omkring os. I dag tager børnene på kriblekrable safari i hus og have, hvor der er fyldt med spændende dyr.

17:50  

MikroMakkerne - Mørkedyr
MikroMakkerne - Mørkedyr MikroMakkerne ruller trækvognen ud i naturen og går på krible krable jagt. Denne gang tænder Selma og Milton lommelygterne og går på jagt efter de smådyr, som trives bedst i mørket.

DR1

18:00  

AntikQuizzen
AntikQuizzen I AntikQuizzen dyster tre danskere på viden og priser på alt fra sjove eller sjældne loppefund til klassiske designmøbler og kostbare antikviteter. Aftenens tre antikentusiaster Lars, Thilde og Nicolai har hver taget en ting med, som indgår i konkurrencen. Og så skal deltagerne gætte designeren på en særlig lampe - udelukkende ved at mærke på den. Aftenens vinder får lov at dyste om den samlede sejr i ugens finale. Vært: Louise Sloth Ekspert: Kasper Nielsen

18:00  

AntikQuizzen
AntikQuizzen I AntikQuizzen dyster tre danskere på viden og priser på alt fra sjove eller sjældne loppefund til klassiske designmøbler og kostbare antikviteter. Aftenens tre antikentusiaster René, Sara og Susanne har hver taget en ting med, som indgår i konkurrencen. Og så bliver deltagerne sat på noget af en opgave, når de ud fra nogle få skår, skal gætte, hvilken antikvitet, der er gået i stykker. Aftenens vinder dyster om den samlede sejr i ugens finale. Vært: Louise Sloth Ekspert: Kasper Nielsen

18:30  

TV AVISEN
TV AVISEN TV Avisen giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

18:50  

Vores Vejr
Vores Vejr DR's vejrudsendelse, der i løbet af ugen gør dig klogere på vejret, der var, og hvad der venter os.

19:00  

Aftenshowet
Aftenshowet DR1s journalistiske talkshow direkte fra Rådhuspladsen i København.

20:00  

Kongeskibet - I dronningens tjeneste (1:4)
Kongeskibet - I dronningens tjeneste (1:4) Det er januar, og kongeskibet Dannebrog ligger endnu i vinterhi ved Flådestation Frederikshavn. Her skal Laura, Markus og de andre værnepligtige tilbringe de næste måneder og gennemgå søværnets basisuddannelse. Kendskab til våben, korrekt honnør og udmattende, fysisk træning er blevet hverdagskost for de unge, der snart skal på havet. Coronaen lurer dog forude, og både besætning og dronningen er truet af spørgsmålet - kommer Dannebrog på havet i år?

20:30  

Flugten fra Ukraine: Bilturen
Flugten fra Ukraine: Bilturen To danske mænd træffer skæbnesvangre valg, da Rusland invaderer Ukraine. Nikolaj bor i Kyiv og tager flugten mod Danmark med sin ukrainske familie. Lars bor i Danmark og har hele sit liv været imod herboende flygtninge, men da han ser rædslerne i sit TV og har et anneks, der står tomt, tager han en rask beslutning og sætter sig ind i sin bil.

DR2

18:25  

Historiequizzen: Folketinget
Historiequizzen: Folketinget Historiequizzen besøger det danske demokratis højborg, Folketinget, hvor der bliver quizzet om fruentimmere, friser og filibustertaler. Deltagerne skal dybt ned i de mørke gange under Christiansborg - og så bliver de udfordret af en hemmelig gæst! Cecilie Nielsen og Christian Donatzky dyster mod Hanne Fabricius og Jakob Danneskiold-Samsøe.

18:55  

UEFA U17 EM (m): Portugal - Danmark, direkte
UEFA U17 EM (m): Portugal - Danmark, direkte

19:46  

UEFA U17 EM (m): Portugal - Danmark, Pause
UEFA U17 EM (m): Portugal - Danmark, Pause

19:55  

UEFA U17 EM (m): Portugal - Danmark, direkte
UEFA U17 EM (m): Portugal - Danmark, direkte

20:55  

Tilbage til Dublin (5:6)
Tilbage til Dublin (5:6) Britisk krimiserie fra 2022. (Redemption) Cara opbevarer stoffer for sin kæreste Ross, og Colette forbyder hende at se ham. Det skaber endnu flere konflikter på hjemmefronten, hvor børnenes far også er dukket op efter flere års fravær. Samtidigt opdager Colette, at Stacey kontaktede et krisecenter dagen inden sin død. Hvorfor? Hvem var hun bange for?

TVR

18:04  

Hej Ramasjang
Hej Ramasjang

18:05  

Zorro (2)
Zorro (2) Zorro er en af de mest legendariske og genkendelige helte, og i denne fransk-canadiske animationsserie følger vi Diego som teenager. Nok er han ung, men han har allerede sans for retfærdighed - og ikke mindst fægtning!

18:30  

Smølferne
Smølferne

18:43  

John Dillermand (19)
John Dillermand (19) John vil være cirkusartist, men dilleren kaprer forestillingen, og der er ikke noget ved at være en ægte cirkusartist, hvis man bare stjæler alle de andre artisters numre. Så John må finde på sit eget spektakulære cirkusnummer - med dilleren.

18:43  

John Dillermand (18)
John Dillermand (18) John ønsker sig en racercykel, så han kan være med i et rigtig cykelløb. Men da dilleren stjæler en cykel og snyder sig til at vinde cykelløbet, må John lære, at snyd og tyveri ikke er vejen frem.

18:45  

Pyjamasheltene III
Pyjamasheltene III

19:00  

Alvin og de frække jordegern
Alvin og de frække jordegern Super varm kakao

19:10  

Wild Kratts
Wild Kratts

19:35  

Svampebob Firkant IX
Svampebob Firkant IX

20:00  

Godnat - nu går vi i seng
Godnat - nu går vi i seng

DR1

21:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV Avisen giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

21:25  

Min hemmelige familie - Donormysteriet (4:4)
Min hemmelige familie - Donormysteriet (4:4) Bodil og Kimmi får svar på, om de er halvsøstre. En afgørelse der både vækker skuffelse og lettelse. Ditte og Stine er ved at finde ind i deres nye relation, og efter seks års detektivarbejde har Jasmin fundet sin donorfar. Hun kontakter ham, men det er ikke alle, der er glade for den henvendelse. Thomas og Kathrine er kommet meget tæt på deres donor, men vil de vide, hvem han er, og vil de mødes med ham? Tilrettelæggelse: Michael Plejdrup

22:10  

Grace: Dødenkelt
Grace: Dødenkelt Britisk krimi efter roman af Peter James. (Grace) En brudgom forsvinder under sin polterabend. Kriminalkommissær Roy Grace kontaktes af sin ven Branson, som efterforsker sagen. Noget føles forkert, og Branson har brug for hjælp. Grace har været gennem en hård tid, efter hans kone forsvandt for seks år siden, og hans uortodokse arbejdsmetoder har givet ham problemer. Men hans instinkter fejler ikke noget, og Branson håber, at den erfarne strømer kan få hul på sagen.

23:40  

Gift ved første blik USA V (1:19)
Gift ved første blik USA V (1:19) Kærlighedseksperiment fra 2017. Kan et arrangeret ægteskab være vejen til den store kærlighed? Oplev her den amerikanske udgave af det danske kærlighedseksperiment 'Gift ved første blik'. Mere end 40.000 kandidater har meldt sig, og nu kæmper eksperterne med at sammensætte tre perfekte matches ud fra grundige personlighedstests og dybdegående interviews. Vil det lykkes at finde tre mulige ægtepar blandt de 40.000 singler?

DR2

21:40  

Tilbage til Dublin (6:6)
Tilbage til Dublin (6:6) Britisk krimiserie fra 2022. (Redemption) Forbindelsen mellem det seneste røveri og Eoin er tydelig for Colette. Og med anholdelsen af Ross er hun tæt på at få opklaret, hvordan hendes datter egentlig døde. Men afhøringen forløber ikke som planlagt, og da Cara forsvinder, må Colette handle hurtigt. Caras liv er i fare, men har Colette nok at forhandle med?

23:00  

Philips vej til terror (1:3)
Philips vej til terror (1:3) Norsk dokumentarserie fra 2021. (Brennpunkt: Philips vei til terror) Den 10. august 2019 rammer et højreekstremistisk terrorangreb Bærum i Norge. Gerningsmanden er den lokale 21-årige Philip Manshaus. Gennem tre afsnit dykker vi ned i historien.

23:35  

Hitlers danske soldater II (1:4)
Hitlers danske soldater II (1:4) Dansk dokumentar fra 2022 Hvor involveret var danskere, der gik i krig for Hitler i krigsforbrydelser? Dansk politi efterforsker lige nu tidligere danske Waffen SS-soldater for mulig medvirken til krigsforbrydelser på en kaserne i Østrig i 1945. Uafhængigt af politiets efterforskning går forfatter og tidligere politimand, Martin Q. Magnussen på jagt efter svar.

TVR
DR1

00:25  

Taggart: Engle og syndere
Taggart: Engle og syndere Skotsk krimiserie fra 2004. (Taggart: Saints and Sinners) Den højt respekterede advokat Richard Flett bliver likvideret efter en sen forretningsmiddag. Fletts enke er ikke ligefrem opløst i tårer, og snart viser det sig, at hendes mands livsforsikring vil indbringe hende en formue - og at hun har en affære med hans partner. Hun er med andre ord den perfekte mistænkte, men sagen er ikke helt så enkel, som den ser ud til at være. Jackie Reid: Blythe Duff. Robbie Ross: John Michie. Matt Burke: Alex Norton. Instruktion: Patrick Harkins.

01:35  

Fader Brown VIII (1:10)
Fader Brown VIII (1:10) Engelsk krimiserie fra 2020. (Father Brown) En mystisk sabotør forsøger at forhindre Kemblefords kor i at vinde De Tre Grevskaber-konkurrencen. Mens koret kæmper mod uret for at nå frem til konkurrencen, forsøger fader Brown at opklare, hvem det er, der er ude efter dem.

02:20  

Fader Brown VIII (2:10)
Fader Brown VIII (2:10) Engelsk krimiserie fra 2020. (Father Brown) Den excentriske biavler Beattie May beslutter at lave en tilføjelse til sit testamente - i fald der skulle ske hende noget uventet. Den består af en gåde, der skal føre hendes adoptivsøn Shambu til en værdifuld juvel. Det uventede sker - Beattie findes myrdet i sin seng. Da Shambu anholdes for mordet, er det op til fader Brown at finde ud af, om det virkelig er ham, der er gerningsmanden.

03:10  

Nak & Æd - en sneppe på Rømø (1:10)
Nak & Æd - en sneppe på Rømø (1:10) Sæson 8 (2017). Det er november. Jørgen og Nikolaj er draget til Rømø for at nedlægge en sneppe. Vejret er i mod dem, og sneppen er to gange tidligere undsluppet gryderne. Derfor er det sidste forsøg, hvis de to kammerater skal smage på den flygtige fugl. Denne gang skal den findes. www.dr.dk/nak www.facebook.com/nakogaed

DR2

00:05  

For hundrede år siden - Støvletramp og arbejdskamp
For hundrede år siden - Støvletramp og arbejdskamp Dansk historieserie fra 2018 I 1918 lever alle i skyggen af krig og revolution. Selv i Danmark, der ellers er blevet kaldt 'et lille smørhul'. Der er stor angst for, at verden skal gå under, men også kolossale fremskridt og visioner. I tre programmer fortæller Liv Thomsen om danskernes liv for præcist 100 år siden. Det handler om tidens store kampe for bedre levevilkår og om kunst og kulturkamp. Men det handler også om moden, medierne og menneskenes hverdag. Vi dækker årets gang gennem en række unikke arkivfilm og kommer helt tæt på de store og små begivenheder. Fra januar til december 1918. Sendt første gang 07.11.2018

00:50  

Vilde ekspeditioner til det ukendte II (5:6)
Vilde ekspeditioner til det ukendte II (5:6) Britisk dokumentarserie fra 2021. (Expedition with Steve Backshall) Steve rejser sammen med haj-eksperten Mauricio Hoyos til øen Clarion i Revillagigedo Nationalpark - 700 kilometer ud på åbent hav fra Mexicos vestkyst. Her findes hvalhajer, Galapagos-hajer, hammerhajer og djævlerokker. Verdens hajbestand er styrtdykket pga. illegalt fiskeri og ulovligt salg af hajfinner. Hvis Steve og hans hold kan opdage, hvor hajmødre føder deres unger, kan de beskytte et af verdens mest truede dyr.

TVR

01:45  

Ramasjang sover
Ramasjang sover

03:50  

Ramasjang sover
Ramasjang sover

 
 
 

Persondatapolitik * Cookies * Kontakt
Copyright © 2022, JERNLOESE.net. Alle rettigheder forbeholdes.
0519072044