Jernløse
Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag

TV: søndag d. 4. juni 2023

Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag

TV: søndag d. 4. juni 2023

DR1

05:10  

Udsendelsesophør
Udsendelsesophør

05:55  

Alene i vildmarken USA VIII (2:12)
Alene i vildmarken USA VIII (2:12) Amerikansk overlevelseseksperiment fra 2021. (Alone VIII) Deltagerne kæmper allerede mod de barske forhold og de mange grizzlybjørne. En bygger et unikt shelter, der koster mange kalorier, mens en anden tester sin hjemmebyggede båd i Chilko-søens forræderiske vand.

06:55  

Alene i vildmarken USA VIII (3:12)
Alene i vildmarken USA VIII (3:12) Amerikansk overlevelseseksperiment fra 2021. (Alone VIII) Rovdyrene udgør en stigende trussel for deltagerne, så nye strategier tages i brug for at skaffe mad. En deltager frygter at have spist en giftig plante, mens en lille ubuden gæst saboterer en anden deltagers eneste chance for at jage.

08:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV AVISEN giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

08:10  

Explainer - Kan kampfly ændre krigen i Ukraine?
Explainer - Kan kampfly ændre krigen i Ukraine? Ukraine efterspørger konstant kampfly fra vesten - men hvad vil det betyde for Ukraine, hvis de får vestlige kampfly?

08:20  

Kriminalkommissær Barnaby XIV (7)
Kriminalkommissær Barnaby XIV (7) Engelsk krimiserie fra 2011. (Midsomer Murders) "Døden går i kloster". Barnaby og Jones må atter i arbejdstøjet, da et lille nonnekloster bliver skueplads for et mord. En nonne findes kvalt, og samtidig er et værdifuldt altersæt forsvundet. Mordofret havde planer om at sælge sættet for at skaffe penge til klosteret. Er hun blevet myrdet af en lyssky antikvitetshandler? John Barnaby: Neil Dudgeon. Jones: Jason Hughes. Sarah Barnaby: Fiona Dolman. Instruktion: Renny Rye.

DR2

05:40  

USA vs John Lennon
USA vs John Lennon Amerikansk dokumentarfilm fra 2006. (The U.S. vs. John Lennon) "Da John fandt Yoko, fandt han resten af sin stemme", siger talsmanden Elliot Mintz. Sandt er det, at John Lennon efter mødet med avantgardekunstneren Yoko Ono bosatte sig i New York og sprang ud som krigsmodstander og fredsaktivist. Han fastholdt dog selv, at han først og fremmest var kunstner, og med enkle budskaber som 'All we are saying/ Is give peace a chance' og 'War is over', fik John Lennon så stor en gennemslagskraft, at han blev opfattet som en alvorlig trussel mod den siddende Nixon-regering. FBI skyggede og aflyttede og forsøgte til sidst at udvise det kontroversielle par. Men John og Yoko besluttede at gå i krig mod den amerikanske regering og fandt i den helt almindelige immigrationssagfører, Leon Wildes, en lidt usandsynlig våbendrager. Foruden de nævnte fortæller bl.a. Angela Davis, Walter Cronkite, Noam Chomsky, Carl Bernstein, Bobby Seale og John Sinclair om kampen mod Vietnamkrigen og Lennons personificering af tidsånden.

07:15  

Hvor farligt er kød?
Hvor farligt er kød? Dokumentar fra BBC fra 2014. (The Truth About Meat) Kan vi spise kød uden at ødelægge planeten? Gør det en forskel, hvad for noget kød vi spiser? Betyder det noget, hvordan kødet er produceret? Bliv klogere på kødets miljøbelastning, når BBC-journalisten Michael Mosley forsøger at komme til bunds i sagen.

08:00  

Nyheder fra Grønland
Nyheder fra Grønland Få de seneste nyheder fra Grønland serveret på dansk.

08:30  

Seneste nyt fra TV Avisen
Seneste nyt fra TV Avisen

TVR

05:00  

Pip og Poppy
Pip og Poppy

05:10  

Pip og Poppy
Pip og Poppy

05:15  

Hunden Ib II
Hunden Ib II

05:20  

Sultne bjørne
Sultne bjørne

05:30  

Rosa fra Rouladegade II (7)
Rosa fra Rouladegade II (7) Når Alvilda er på besøg hos sin bedstemor er de næsten altid ude i haven, for de kan nemlig begge to godt lide blomster. De kan også begge to godt lide kager, så Alvilda tager en tur til Rouladegade for at bede Rosa om hjælp til at bage en overraskelseskage til bedstemor. Sammen forklæder de sig som en høj mand med hat og stok, og spadserer hjem til bedste, for at udspionere og finde ud af hvordan kagen skal være. Hjemme i Rosas kagehus får de brug for både fingermuskler, marcipan i mange farver og masser af flødeskum, for at bage en lagkage fuld af blomster og alt det andet bedste bedst kan lide.

05:55  

Luk op Luk i - KRUDT I RØVEN
Luk op Luk i - KRUDT I RØVEN Sofie forbereder en rolig hyggedag, men Katrine har alt for meget krudt i røven til at være rolig. Sofie har selv lært at tøjle sit krudt i røven, så det lærer hun videre til Katrine. Sofie Torp og Katrine Bille lukker op for alle de mærkelige følelser, vi har i os. Gennem musik, grin og børnenes erfaringer bliver vi klogere på følelser, og hvordan vi håndterer dem. Denne gang handler det om at have krudt i røven.

06:15  

Ernest & Celestine (18)
Ernest & Celestine (18)

06:30  

Sarah og And (25)
Sarah og And (25)

06:35  

Chuggington
Chuggington Følg de tre lokomotiver Brewster. Koko og Wilson, der netop er kommet i praktik som arbejdstog i byen Chuggington.

06:50  

Motor Mille og Børnebanden (11)
Motor Mille og Børnebanden (11) I den store lade ved siden af slottet vil den sure mand lave konfetti af børnetegninger, og han har lavet en børnefælde så han kan få ram på Motor Mille og Børnebanden. Men han går selv i fælden, og børnene får tegningerne. Men så går det galt. Motor Mille bliver fanget!

07:05  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:10  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:15  

Simon III
Simon III

07:20  

Bluey
Bluey

07:30  

Cykelmyggen og Minibillen
Cykelmyggen og Minibillen Minibillen Mini optræder i loppecirkus sammen med Cykelmyggen Egon og Dansemyggen Dagmar. Da Mini bliver mobbet af loppen Miranda, ender det med en forstuvet fod til Dagmar og en fiasko for det ellers dygtige cirkus. Mini bliver skældt ud og stikker efterfølgende af ud i skoven. Her møder han en røverbande, og selvom de er lidt uhyggelige og farlige, bliver han optaget som medlem af banden. Men for at være med i slænget, tvinger lederen, Skarnbassen Basse, Mini til at røve bikuben for lækker honning

08:43  

Pyjamasheltene III
Pyjamasheltene III

08:43  

Pyjamasheltene III
Pyjamasheltene III

08:55  

Gigantosaurus
Gigantosaurus

 
DR1

09:45  

Emmas gård (1:3)
Emmas gård (1:3) Svensk dokumentarserie fra 2022. Emma Preutz har sin egen gård med geder. Se, hvordan hendes dage forløber, og hvordan hun tager sig af sine geder og høns.

09:50  

Loppemarkedstips (5:6)
Loppemarkedstips (5:6) Svensk livsstilsprogram fra 2021. (Loppistipsen) Sofia Rågenklint finder en antik køleboks på loppemarkedet i Stora Karby. Antikeksperten Mats Bergstrand giver tips om, hvordan man bedømmer kunsttryk på loppemarkeder. Sofia investerer i glas fra Kosta Boda.

09:50  

Loppemarkedstips (4:6)
Loppemarkedstips (4:6) Svensk livsstilsprogram fra 2021. (Loppistipsen) Sofia Rågenklint besøger en antikforretning i Rödåsel uden for Umeå med antikeksperten Maria Granström. Vi lærer værdien af havedetaljer, haveindretning og kakkelovne. Sofia investerer i æsker og en sirupstønde.

10:00  

Til gudstjeneste i Ishøj Kirke: Ord og musik om kærlighed
Til gudstjeneste i Ishøj Kirke: Ord og musik om kærlighed Sognepræst Ane Øland Bækgaard holder fire temagudstjenester, hvor ord og moderne musik sætter stemning på emnet. Den første handler om, hvordan trangen til retfærdighed kan stille sig i vejen for opfyldelsen af længslen efter kærlighed.

10:45  

Min natur - Sofie Østergaard ruller
Min natur - Sofie Østergaard ruller I dag har Versus-vært Sofie Østergaard stukket benene i sine rulleskøjter. Hun løber rundt om Brabrand Sø i selskab med iværksætter og Løve Jacob Risgaard - hvis han kan følge med. Undervejs får de også en snak om, hvad det kræver at være selvstændig og hvordan man får livet til at hænge sammen.

11:00  

Jens i Canada (5:5)
Jens i Canada (5:5) Norsk naturserie fra 2020. Jens giver turtips.

11:25  

Indefra med Anders Agger - Børnehospice (2:3) - Nellies sang til Flora
Indefra med Anders Agger - Børnehospice (2:3) - Nellies sang til Flora Børnehospice (2:3). På Strandbakkehuset i Rønde - et af Danmarks to børne- og ungehospicer - bor skæbnehistorier dør om dør. På ét værelse ligger Flora på seks år med sin iPad i hånden - og en tumor i hjernen, mens hendes søster Nellie slår vejrmøller på gangen. Ingen af dem forstår rigtig, hvad der sker - og sideløbende begynder familien at planlægge Floras begravelse. På værelset ved siden af er Sejrs udvikling så meget i fremgang, at hans mor planlægger det liv, de skal leve, når de alle kommer hjem igen.

DR2
TVR

09:05  

Landet for længe siden
Landet for længe siden Amerikansk tegnefilm med dansk tale. Følg med Lillefod og de andre dinosaurusser på eventyr for millioner af år siden - længe før menneskene, da kæmpeøglerne og deres børn befolkede vores jord!

09:30  

Pippi Langstrømpe
Pippi Langstrømpe

09:55  

Peberbanden
Peberbanden

10:25  

Kasper og Sofie II (11)
Kasper og Sofie II (11) Lus hærger i børnehaven. Kasper får lus og lærer, hvordan man kommer af med dem. Derefter lærer Randi alle børnene, hvordan lus spreder sig, og hvordan de skal undgå udbrud i fremtiden.

10:40  

Kasper og Sofie II (12)
Kasper og Sofie II (12) Hilde skal samle en flad pakke fra møbelbutikken. Kasper og Sofie lærer at følge instruktionerne og samler en kommode.

10:55  

Marie og Maria - og den mystiske fremmede (4)
Marie og Maria - og den mystiske fremmede (4)

11:05  

Stop! - Spøgelsestimen
Stop! - Spøgelsestimen Det er mørkt og skræmmende udenfor, og Maja har svært ved at sove. Hun vil gerne krybe ned i fars trygge seng, men han synes, at store piger skal sove i deres egen seng. Har far glemt, hvordan det er at være rigtig bange? Måske Maja kan få ham til at huske det.

11:15  

Rabalder
Rabalder Stine tager sine veninder med til Kaspers træhytte, selvom hun lovede ikke at vise den til nogen. Det skulle hun aldrig have gjort.

11:30  

Spookys
Spookys

11:50  

Pax' jordiske eventyr II (10:10)
Pax' jordiske eventyr II (10:10) Den gale overjordiske Pax leder efter den mageløse chokoladefontæne på den mærkelige planet Jorden. Rumdragten bliver på land, da Pax tilfældigvis tager til søs med Den sure dames store færge. Der opstår strømnedbrud, uventede rejer og en usædvanlig vild jagt. Men kan Pax vende tilbage til rumskibet uden sin rumdragt?

DR1

12:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV AVISEN giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

12:55  

Roller Girl
Roller Girl Amerikansk komediedrama fra 2009. (Whip It) Den 17-årige provinspige Bliss bliver bidt af kontaktsporten roller derby, da hun møder en gruppe seje rulleskøjtetøser. Og Bliss er bestemt ikke uden evner på banen. Bliss' mor, der er tidligere skønhedsdronning, har dog helt andre ambitioner på vegne af sin datter. Medvirkende: Ellen Page, Marcia Gay Harden, Kristen Wiig m.fl. Instruktion: Drew Barrymore.

14:40  

Anne og Anders i Brexitland: Nordirland (3:4)
Anne og Anders i Brexitland: Nordirland (3:4) I fire programmer rejser tv-journalisten Anders Agger og tv-kokken Anne Hjernøe ud til det Storbritannien, de færreste af os kender. Her besøger de en række dansk/britiske familier i Wales, England, Nordirland og Skotland for at blive klogere på, hvorfor briterne ikke mere vil være en del af EU. Og hvorfor vi kommer til at savne dem. I Nordirland møder Anne og Anders it-konsulenten Lars Rohmann , som er gift med en protestant, Sophie Rasmussen som er sammen med en katolik og Vibeke Dunleath, som er baronens lady. Og så er der jo fodboldlegenden George Best, Irish Coffee og Whiskey stavet med e. Mange især i Belfast frygter, at Brexit kan udløse det ene skud, som får borgerkrigen til at bryde ud igen. Tilrettelæggelse: Per Dohm

DR2

12:00  

Når katastrofen rammer Danmark (1:3)
Når katastrofen rammer Danmark (1:3) Danmark er et af de tryggeste og mest stabile samfund i verden. Det ændrede Coronakrisen dog med ét på. Danskerne befandt sig pludselig i en virkelighed de færreste var forberedte på. I dette afsnit møder vi prepperne Ulrich og Rolf, som længe havde forberedt sig på en pandemi og kan klare sig i måneder uden kontakt med omverden. Kan du klare dig i længere tid eller kan vi alle lære noget af dem?

12:30  

Når katastrofen rammer Danmark (2:3)
Når katastrofen rammer Danmark (2:3) Tænker du nogensinde på de katastrofer der kan ramme os? Det er ikke alle danskere der har tillid til, at staten kommer os til undsætning hvis katastrofen for alvor rammer. Nogle af dem er Jan og Troels og de forbereder sig begge på, hvordan de flygte fra krisesituation, hvor de er tvunget til at forlade deres hjem. Men hvilke trusler er der overhovedet mod Danmark og kan du selv gøre noget for at være forberedt?

13:00  

Når katastrofen rammer Danmark (3:3)
Når katastrofen rammer Danmark (3:3) I dette afsnit møder vi nogle af de danske preppere, der er villige til at gå allerlængst for at klare sig. Mathias bestræber sig på at blive 100% selvforsynende i en krisesituation, imens "Danmarks bedst forberedte prepper" ikke stoler på andre end sig selv og ikke har nogen grænse for, hvor langt han vil gå for at passe på sig selv og sin familie. Spørgsmålet er: Bør vi danskere i virkeligheden gå rundt og bekymre os?

13:30  

Schlüter (1:3)
Schlüter (1:3) Dansk dokumentarserie fra 2023 Kaos, tårnhøj arbejdsløshed, tæt på statsbankerot. Det er Danmark, da Poul Schlüter overtager nøglerne til Statsministeriet efter Anker Jørgensen i 1982. Og selv om de færreste spår Schlüter, som bliver betragtet som en politisk letvægter, en lang periode på Danmarks mest magtfulde post, ender han med at sidde der i mere end 10 år. Det har dog store personlige omkostninger for ham og hans familie, som han i perioder ikke ser meget til. År senere får en teenagepige at vide, at hendes far er landets statsminister...

14:00  

Til gudstjeneste i Ishøj Kirke: Ord og musik om kærlighed
Til gudstjeneste i Ishøj Kirke: Ord og musik om kærlighed Sognepræst Ane Øland Bækgaard holder fire temagudstjenester, hvor ord og moderne musik sætter stemning på emnet. Den første handler om, hvordan trangen til retfærdighed kan stille sig i vejen for opfyldelsen af længslen efter kærlighed.

14:45  

Explainer - Sådan føles det at vente på nye organer
Explainer - Sådan føles det at vente på nye organer Camilla har fået transplanteret tre organer. To gange. I årevis var hendes liv sat på pause, mens hun ventede på de rette donororganer. Det samme gør hundredvis af danskere hvert år. Og nu debatteres det, om det danske donorsystem skal ændres.

TVR

12:05  

Pax' jordiske eventyr III (1:10)
Pax' jordiske eventyr III (1:10) Som straf for at have strålet den sure Tante og en hel passagerfærge op i rummet, har Det Intergalaktiske Råd besluttet, at Pax skal i arbejdstræning på forskellige arbejdspladser på den underlige planet Jorden. I dag skal Pax besøge en brandstation, hvor hun slukker brande, smager lækre kager og driver den sure Tante til vanvid.

12:20  

Flaskepost fra Stillehavet (5)
Flaskepost fra Stillehavet (5)

12:35  

Hørmehunden
Hørmehunden

12:45  

Hørmehunden
Hørmehunden

12:55  

Hørmehunden
Hørmehunden

13:10  

Dino-ranchen
Dino-ranchen

13:20  

Dino-ranchen
Dino-ranchen

13:35  

Dino-ranchen
Dino-ranchen

13:50  

Superhelten Sprinter Galore (1)
Superhelten Sprinter Galore (1) DiktaThor og Cleopatra holder våbenhvile og slår pjalterne sammen for at stoppe Sprinter. De sætter fælder op overalt i Bakkeby, men det er alle andre end superhelten, der går i dem. Det begynder at se sort ud, og der er kun én ting, Sprinter kan gøre - spille skurkenes superkræfter ud mod hinanden.

13:54  

Superhelten Sprinter Galore (2)
Superhelten Sprinter Galore (2) Der er valg i Bakkeby og det plejer at være lidt ligegyldigt, da Senior er den eneste, der stiller op. Men i år melder DiktaThor sig på banen med en masse tomme løfter om superkræfter og medvind til alle. Det bliver straks et stort hit, så Sprinter bliver udfordret i forsøget på at samle byen bag den døsige Senior.

14:00  

Superhelten Sprinter Galore (3)
Superhelten Sprinter Galore (3) Cleopatra har udtænkt en snedig plan. Hun kan skyde Sprinter med en bytte-maskine, så hun kan overtage Sprinters krop og på den måde bare fange Sprinter, uden nogen opdager det! Hun har dog overset, at selvom hun godt nok får Sprinters krop, så får Sprinter altså også hendes!

14:00  

Superhelten Sprinter Galore (4)
Superhelten Sprinter Galore (4) Skyhvalen kæmper med nogle humørsvingninger, der resulterer i nogle voldsomme uvejr med lyn og torden. Og inden Sprinter og Leo kan nå at hjælpe Skyhvalen, har Cleopatra set muligheder i de ødelæggende kræfter. Hun vil stjæle nogle af Skyhvalens lyn til at få ram på Sprinter.

14:00  

Oda Omvendt (1)
Oda Omvendt (1) Oda Omvendt lægger sidste hånd på en ny opfindelse: En børnlighedsautomat.

14:10  

Onkel Rejes sørøvershow II (7)
Onkel Rejes sørøvershow II (7) Dr. John har kidnappet Cirkelines lillebror Malthe for at koge ham om til en creme mod stritører. Heldigvis er Onkel Reje og Brille klar til at hjælpe og kaster sig ud i en actionfyldt mission, der bl.a. involverer en specialtrænet isbjørne, en raketdrevet luftballon og verdens fedeste guitarist fra heavybandet Djævlens Brændede Sutsko. Medvirkende: Mads Geertsen, Brian Lykke.

14:25  

Motor Mille og Børnebanden (6)
Motor Mille og Børnebanden (6) Børnebanden har fundet hemmeligheden om Vokseværk: En blanding af juice og mælk giver modgift, så børn, der er blevet forvandlet til voksne, kan blive børn igen. Men den sure mand Granberg har købt al juice og mælk i hele byen og vil have Kåbe til at smide det i søen.

14:40  

TV AVISEN for dyr - Tryllekaninen Balthazar (13)
TV AVISEN for dyr - Tryllekaninen Balthazar (13) Den rejsende reporter Ronnie har igen opdaget et helt nyt slags dyr. Måske er den god nok denne gang? Reporteren Stefan besøger den verdensberømte tryllekanin Balthazar, for at afsløre hvordan han laver sit tryllenummer, hvor han forsvinder væk i en sort hat. Men mødet med Balthazar ender slet ikke sådan, som Stefan havde regnet med. Du kan også få svaret på hvad løver drømmer om, når løven Ketil synger sin sang til Dyrenes MGP "Løvens drøm".

14:53  

Dinolaboratoriet
Dinolaboratoriet Spinosaurus havde et stort ryg sejl til at imponere eller skræmme. Spinosaurus er den eneste dinosaur, der menes at have levet både på land og i vand.

14:55  

Gry og Regnbueriget
Gry og Regnbueriget

DR1

16:10  

Togtet (5:6)
Togtet (5:6) Togtet sejler ud på den hidtil længste og farligste del af rejsen. Turen går over isbæltet omkring Grønland, hvor skibe helt tilbage fra vikingetiden er gået ned på stribe. Men afgangen sker i strålende sol, og det giver mulighed for at afprøve vikingernes solkompas. Mellem isbælter og sol sætter Kirk besætningens smagsløg på prøve med fermenteret haj. Rane er taget i Erik den Rødes fodspor for at finde ud af, hvordan Nordboerne klarede mødet med det mennesketomme land. Og så prøver han at opklare mysteriet om, hvorfor Nordboerne pludselig forsvinder 450 år senere.

17:10  

Hjemmefronten (3:6)
Hjemmefronten (3:6) Britisk dramaserie fra 2016. (Home Fires) 2. Verdenskrig kaster lange skygger over en engelsk landsby. Mændene drager i krig, og kvinderne må kæmpe en sej kamp for at få livet til at fungere på hjemmefronten.

DR2

15:00  

Verdens lækreste spisesteder - New Forest (5:5)
Verdens lækreste spisesteder - New Forest (5:5) Britisk madserie fra 2020. (Remarkable Places to Eat) Hvor skal man spise, når man er ude at rejse? Kendisgrønthandleren Chris Bavin guider Fred Sirieix rundt i New Forest, der er hjemsted for nogle af Englands mest forrygende råvarer. Her besøger de The Pig - et af de cooleste spisesteder, hvor de forkæler sig med uovertrufne lokale grøntsager, mæsker sig i røget ørredpaté og lærer om oldendrift.

16:00  

Et dukkehjem
Et dukkehjem Skuespil af Henrik Ibsen med Ghita Nørby i rollen som Nora og Preben Neegaard, Hanne Borchsenius og Ove Sprogøe i de øvrige roller. Sendt første gang 1973

17:45  

Husker du ... 1994
Husker du ... 1994 I 1994 elsker vi 70'erne og den trygge duft af gamle dage. Ironi og kitsch er modeord, og Poul Kjøller er kult. Imens lurer cyberspace lige om hjørnet sammen med dansk films gennembrud. De nye tider indvarsles af Ole Bornedals "Nattevagten" og Lars Von Triers "Riget". 1994 er også året hvor Nelson Mandela vinder Sydafrikas første frie valg, samtidig med at århundredets mest effektive folkemord finder sted i Rwanda. Sendt første gang 19.03.06

TVR

15:20  

Chuggington
Chuggington Følg de tre lokomotiver Brewster. Koko og Wilson, der netop er kommet i praktik som arbejdstog i byen Chuggington.

15:30  

Ricky Zoom
Ricky Zoom

15:40  

Gurli Gris
Gurli Gris Tegnefilm med dansk tale

15:45  

Gurli Gris
Gurli Gris Tegnefilm med dansk tale

15:50  

Simon Superkanin
Simon Superkanin

15:55  

Simon Superkanin
Simon Superkanin

16:05  

Peter Pedal
Peter Pedal

16:15  

Dino-ranchen
Dino-ranchen

16:30  

Paw Patrol VI
Paw Patrol VI Tegnefilm med dansk tale. Ultimativ redning: vovserne redder bjergbestigerne + Ultimativ redning: vovserne redder Kaptajn Gordy

16:50  

Bamselægen - Spiserøret (11)
Bamselægen - Spiserøret (11) Magnus' bamse Hunni kaster op, og det gør ondt i halsen. Magnus tror, det er fordi, Hunni er faldet ned fra en rustchebane og har fået sand i munden. Men er det nu også derfor, den er gal? Det skal Bamselægen Sandra hjælpe med at finde ud af. Magnus assisterer Sandra, og sammen finder de noget meget mærkeligt på røntgenbilledet. Følg med og se, om Hunni har slugt mere end sand.

17:10  

Brillebjørns detektivbureau
Brillebjørns detektivbureau Hvordan kan en sjippetovet bare forsvinde fra sin plads i garagen? Klarer Brillebjørn og Liv at løse mysteriet?

17:25  

Gro og Blå redder fuglene (8:8) | Kampen om Bedstes gård
Gro og Blå redder fuglene (8:8) | Kampen om Bedstes gård Bedste fortæller, at drengen på billedet i virkeligheden er Gros Far - men da katten tog hans bedste ven, ugleungen, blev han så ked af det, at han besluttede at glemme alt om fugle og naturen. Gro giver ikke op og nu venter det endelige opgør med Arne Bjarne og hans kumpaner - men er det allerede for sent at redde gården?

17:35  

Sofus III (5)
Sofus III (5) Bamsen Sofus besøger et barn og oplever en spændende dag sammen med barnet. Sofus lander hos Hannah, der elsker at lave mad. Sammen med sin veninde Aya skal hun lave pizza-ria til sin store familie.

17:51  

John Dillermand (5)
John Dillermand (5) John får et gevær af Oldemor, og bliver bedt om at gå ud og skyde deres aftensmad - allerhelst en fasan. Verdens længste diller og et gevær er dømt til at gå galt, og sjovt nok kommer John da også hjem med en pizza og en gennemskudt diller.

17:55  

John Dillermand (7)
John Dillermand (7) I Zoo kommer John lidt uheldigt til at stjæle en is, med dilleren. Det bliver starten på et værre kaos med en løve på fri fod. Og John må både kæmpe med løven og senere måle sig med slangen. Når dilleren får ham i problemer, må han rydde op og redde situationen, for sådan er John Dillermand.

17:55  

F for Får VI
F for Får VI

17:55  

John Dillermand (6)
John Dillermand (6) John lover Oldemor, at han vil ordne haven, men dilleren får ham i problemer. Den får fældet æbletræet nedover deres stakkels nabo. Heldigvis får John reddet både æbler og nabo, men det er vist meget godt at Oldemor ikke ved hvordan.

DR1

18:00  

Madnørderne - Pærecocktail, kåldolmere og svampe
Madnørderne - Pærecocktail, kåldolmere og svampe Du kender måske gimlet - drinken med gin og lime. Cocktailudvikleren Sune Risum-Urth fået adgang til en masse pærer, så han vil prøve en ny version, nemlig pimlet. Men bliver det en succes? Madskribenten Inger Abildgaard genopliver barndommen med den kendte klassiker kåldolmere. Og køkkenchefen Emilie Qvist Kjærgaard laver mundvandsfremkaldende svamperetter over bål på Livø. I 'Madnørderne' kan du møde nogle af¶de mest passionerede og nørdede mennesker i Danmark, der alle brænder for madlavning. De vil inspirere dig til at gå på opdagelse ude i naturen og hjemme i dit køkken.

18:00  

Ultras Grundlovsfest
Ultras Grundlovsfest Til Ultras Grundlovsfest fejrer vi demokrati og fællesskab i børnehøjde. Vi vil nemlig gøre Grundlovsdag til en fest! I programmet skal vi blandt andet høre en tale fra børnene selv, pynte 'Grundlovskager' og synge fællessang. Ultra-værterne, Maria Helander og Lasse Winther, styrer showet og får også besøg af børn og kendte på scenen.

18:30  

TV AVISEN
TV AVISEN TV AVISEN giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

19:00  

TV AVISEN: Partilederne ankommer til Demokratiets Aften
TV AVISEN: Partilederne ankommer til Demokratiets Aften TV Avisen varmer op til Demokratiets aften hvor DR fejrer grundlovsdag. Her vil danskere og politikere, under åben himmel, mødes for at tale om løsninger og retning for vores land og samfund. Maria Yde er vært.

19:05  

Hajerne i det kolde nord
Hajerne i det kolde nord Svensk-tysk dokumentar fra 2020. (Sharks of the Icy North) Hajer har levet i verdenshavene i 400 mio. år, men vi ved meget lidt om hajerne i kolde farvande. Og de er truede. Hundrede millioner hajer dør i de store fiskerbådes net. For at redde dem, må vi lære at forstå dem. Undervandsfotografen Christina Karliczek dykker ned i deres verden og møder hajer med giftige pigge og selvlysende hajer. Under havisen i Grønland finder hun den grønlandske haj, der kan blive over 300 år og leve i det iskolde vand.

19:30  

Sportsmagasinet
Sportsmagasinet Sportsmagasinet bringer dig helt tæt på de største danske sportsnavne, viser dig det bedste fra Superligaen og giver perspektiv på de største historier og begivenheder i både dansk og international sport.

20:00  

Togtet (6:6) Opdagelsen af Vinland
Togtet (6:6) Opdagelsen af Vinland Besætningen står nu over for den sidste test i deres forsøg på at sejle fra Danmark til Newfoundland i Canada, som vikingerne gjorde det for 1000 år siden. Men har de fået styr på vikingernes navigationsmetoder, og klarer de turen i det is- og stormfyldte farvand? I Canada står Rane på stedet, hvor Leif den Lykkelige ifølge sagaerne gik i land som den første europæer. Men hvad ved man om vikingernes tid i Canada, og hvorfor bosatte de sig ikke permanent på det nye kontinent?

DR2

18:35  

Drukkultur: Sandhedens time (3:4)
Drukkultur: Sandhedens time (3:4) Hvem er man uden alkohol i en branche, hvor det er hvidvinsvejr 365 dage om året? I tredje episode undersøger forfatter og tidligere alkoholiker Jesper Stein ædruelighedens skarpe lys med forfatterne Lone Hørslev og Einar Mar Gudmundsson.

19:05  

Divas & Diamonds - en filmkoncert
Divas & Diamonds - en filmkoncert Vi skruer tiden tilbage, til dengang drømmene levede i funklende sort-hvid i det slidte biografrum, hvor man lod sig rive med af Marilyn Monroe, Judy Garland, Audrey Hepburn og mange andre divaer, der lagde ansigtsfolder og stemmebånd til uforglemmelige musikalske hits. Medvirkende: Tuva Semmingsen, Klaus Tönshoff, DR Symfoniorkestret, DR Big Band og DR Vokalensemblet.

20:00  

Rick Steins vej til Mexico (7:7)
Rick Steins vej til Mexico (7:7) Madprogram fra BBC fra 2017. (Rick Stein's Road to Mexico) Rick Stein opfylder en livslang kulinarisk drøm om at tage turen langs Californiens kystlinje og krydse grænsen til Mexico. Rick er ved at nå til vejs ende. Han tager fra Oaxada til Yucatan-halvøen, der en gang var fyldt med rigitige pirater fra Caribien! Her, hvor de første europæere gik i land for mere end 500 år siden, har de lokale en lysere hudfarve og blågrønne øjne. Her sætter man pris på den stærke chili, habanero, og giver begrebet slow food en hel ny mening.

TVR

18:05  

Pyjamasheltene IV
Pyjamasheltene IV

18:15  

Petronix
Petronix Jia har en fest med at lave sjov på "Drilledagen". Men da vinden vender og hun bliver til grin, lærer hun, at det, der er sjov for nogen, ikke nødvendigvis er sjovt for andre.

18:30  

Svampebob Firkant VIII (3)
Svampebob Firkant VIII (3) Golf for sjov + Sentimental Svampemand

18:55  

Zig og Sharko
Zig og Sharko

19:00  

Zig og Sharko
Zig og Sharko

19:10  

Vilde Kræ V
Vilde Kræ V

19:30  

Mesterlige monsterbørn
Mesterlige monsterbørn Aftenens lektion står på spøgelsesjagt. Børnene møder morfars skrækindjagende husspøgelse, Rebecca. Men hvordan kan et spøgelse dog leve sammen med en monsterjæger?

19:45  

Den gule yeti
Den gule yeti

20:00  

Godnat - nu går vi i seng
Godnat - nu går vi i seng

DR1

21:00  

21 SØNDAG
21 SØNDAG DR Nyheders aktuelle nyhedsmagasin med dybdegående tv-reportager fra ind- og udland.

21:00  

Demokratiets aften - Hvordan går det Danmark?
Demokratiets aften - Hvordan går det Danmark? DR fejrer grundlovsdag, og derfor har vi inviteret partilederne til at høre danskernes bud på en grundlovstale. I en ny udgave af Demokratiets Aften samles danskere og politikere for at tale om løsninger og retning for vores land og samfund. For hvordan går det egentlig i Danmark? Er vi på vej i den rigtige retning? Og hvad har politikerne gjort siden Folketingsvalget? Kåre Quist er vært, og det hele sendes LIVE under åben himmel.

22:30  

TV AVISEN: Nedtakt Demokratiets Aften
TV AVISEN: Nedtakt Demokratiets Aften Fik danskerne svar på deres spørgsmål fra politikerne? Og hvilken retning ønsker partilederne for Danmark? Efter Demokratiets Aften samler vi op på de vigtigste budskaber fra partilederdebatten. Vi er klar med analyser på aftenens debat mens vi hører de første reaktioner fra danskerne og partilederne.

23:00  

Sherlock: Den tomme ligvogn
Sherlock: Den tomme ligvogn Engelsk krimi fra 2013. (Sherlock: The Empty Hearse) I to år har alle troet, at Sherlock Holmes sprang i døden efter et opgør med sin ærkefjende, Moriarty. Nu trues London af et gigantisk terrorangreb, og på vanlig teatralsk vis melder Sherlock sig igen ind i de levendes rækker. For dr. John Watson bliver det et glædeligt, men langt fra ufarligt gensyn med den excentriske mesterdetektiv. Medvirkende: Benedict Cumberbatch, Martin Freeman m.fl.

DR2

21:00  

Schlüter (2:3)
Schlüter (2:3) Dansk dokumentarserie fra 2023 'Schlüter er en bytter!' 'Ud med Schlüter!' De negative slagord er mange og protesterne massive, da Schlüter og hans nye firkløverregering trækker i arbejdstøjet for at få dansk økonomi på ret køl i begyndelsen af 1980'erne. Poul Schlüter og hans familie må leve med, at han bliver lagt for had af store dele af befolkningen. Samtidig er Schlüters elskede kone, Lisbeth, alvorligt syg.

21:30  

Kvinden, der blev brændt levende
Kvinden, der blev brændt levende Amerikansk dokumentar fra 2022. (The Fire That Took Her) Den 2. august 2015 overhælder Judy Malinowskis ekskæreste hende med benzin, og sætter ild til hende bag en tankstation i Ohio. Hun bliver forbrændt på over 90% af kroppen. Mirakuløst overlever hun længe nok til at stoppe med at tage smertestillende medicin - næsten to år. Og det lykkes hende at blive den første person nogensinde, der vidner i sin egen mordsag.

23:05  

USA's vilde madkampe (16:16) Morgenmadsbaronerne
USA's vilde madkampe (16:16) Morgenmadsbaronerne Amerikansk dokumentarserie fra 2021. (The Food That Built America) Michigan, 1876. Lederen af Battle Creek Sanitarium er lægen John Kellogg. Hans opfindelse granola - uden sukker - bliver serveret hver morgen for patienterne. Hans bror Will ser en guldgrube i morgenmåltidet, men John vil ikke sælge det til masserne. Den tidligere patient Charlie Post stjæler idéen, tilføjer sukker, og sælger sit produkt som Grape Nuts. Men da Will ved et tilfælde opfinder cornflakes, kan han hævne sig over Post.

23:45  

Nadia Nadim
Nadia Nadim Fransk dokumentar fra 2022. (A Stolen Life: The Story of Nadia Nadim) Da hendes far bliver henrettet af Taliban, flygter Nadia Nadim med sin mor og søstre til Danmark. Her kaster hun sig over fodbold, som bliver hendes billet til en professionel karriere. Nu, 20 år efter, vil hun vende tilbage til sit tidligere hjemland for at finde ud af mere om sin fars skæbne. Men det uroplagede land er sønderrevet af terrorisme. Og hendes mor gør alt for at forhindre Nadia i at begive sig ud på den livsfarlige rejse.

TVR

21:00  

Tegnsprogstolket: Demokratiets aften - Hvordan går det Danmark?
Tegnsprogstolket: Demokratiets aften - Hvordan går det Danmark? DR fejrer grundlovsdag, og derfor har vi inviteret partilederne til at høre danskernes bud på en grundlovstale. I en ny udgave af Demokratiets Aften samles danskere og politikere for at tale om løsninger og retning for vores land og samfund. For hvordan går det egentlig i Danmark? Er vi på vej i den rigtige retning? Og hvad har politikerne gjort siden Folketingsvalget? Kåre Quist er vært, og det hele sendes LIVE under åben himmel.

22:30  

Tegnsprogstolket: TV Avisen: Nedtakt Demokratiets Aften
Tegnsprogstolket: TV Avisen: Nedtakt Demokratiets Aften Fik danskerne svar på deres spørgsmål fra politikerne? Og hvilken retning ønsker partilederne for Danmark? Efter Demokratiets Aften samler vi op på de vigtigste budskaber fra partilederdebatten. Vi er klar med analyser på aftenens debat mens vi hører de første reaktioner fra danskerne og partilederne.

DR1

00:30  

De umage detektiver (3:6)
De umage detektiver (3:6) Svensk krimiserie fra 2023. (Detektiven från Beledweyne) En mand findes halshugget i sin bil, og politiet er på bar bund. Tilda har fået sit job tilbage hos anklagemyndigheden. Men hun har et problem. Hun lod Ibraahin i stikken på flygtningecentret og tog selv æren for opklaringen af sagen om den unge piges forsvinden. Så da den nye sag lander på Tildas bord, er hun tæt på at gå i panik. Hun har brug for Ibraahins hjælp og er nødt til at få ham ud af flygtningecentret.

01:15  

De umage detektiver (4:6)
De umage detektiver (4:6) Svensk krimiserie fra 2023. (Detektiven från Beledweyne) Tilda og Ibraahin har bevist, at sagen om den halshuggede bilist ikke er et selvmord. Men kan de afsløre morderen? Det umage par arbejder videre med sagen, mens efterforskeren Mats Drevlid forsøger at finde ud af, hvad de har gang i.

02:00  

Next Level Chef (7:11)
Next Level Chef (7:11) Amerikansk madserie fra 2022. (Next Level Chef) Kokke-talenterne er nu nået i top-10. Men det bliver ikke let at overleve, for denne gang er ingen sikker. Hvem tryller en imponerende fisk- eller skaldyrsret frem - og hvem ryger ud?

02:40  

Columbo: Et illusionsnummer
Columbo: Et illusionsnummer Amerikansk krimi fra 1976. (Columbo: Now You See Him) Columbo får indblik i tryllekunstneren Santinis magiske verden. Han får nemlig til opgave at opklare et mord i natklubben, hvor Santini arbejder. Santini har det perfekte alibi - mordet skete midt under hans forestilling. Alligevel kan Columbo ikke dy sig for at stille tryllekunstneren et spørgsmål eller to.

03:40  

Husdrømme IX (4:10)
Husdrømme IX (4:10) Svensk livsstilsserie. (Husdrömmar) Da den ottekantede Södra Björstorp-herregård brændte ned til grunden i 2018, sørgede hele landsbyen over det unikke hus. Der er kun de ydre mure fra 1700-tallet tilbage, og det er usikkert, om gården kan genopbygges. Men for Tuula og hendes børn er der intet alternativ! Men er det muligt at genopbygge den historiske bygning fra det 18. århundrede nu, 300 år senere?

DR2

01:15  

Virkelighedens The Crown (5:5)
Virkelighedens The Crown (5:5) Britisk dokumentarserie fra 2023. (The Real Crown) Prins Harry melder sig til hæren sammen med prins William. Dronningen står over for en svær beslutning. Skal hun sende sine børnebørn i krig? Der opstår splittelse mellem brødrene, og den bliver dybere, da Harry gifter sig med Meghan Markle.

02:05  

Iggy Pop: Gimme Danger
Iggy Pop: Gimme Danger Jim Jarmusch fortæller historien om The Stooges. Vanvittigt, smagløst og dekadent. Samtiden havde langt fra kun pæne ord at sige om Detroit-bandet The Stooges' aggressive blanding af rock, blues og free jazz og frontmanden Iggy Pops kompromisløse, halsbrækkende sceneoptræden. I dag, et halvt århundrede senere, er gruppen et af rockhistoriens mest indflydelsesrige bands. Filminstruktøren Jim Jarmusch fortæller historien om "det bedste rock'n'roll-band nogensinde". Instruktion: Jim Jarmusch.

03:50  

Kunstneren og tyven
Kunstneren og tyven Norsk dokumentar fra 2020. (The Painter and the Thief) To oliemalerier bliver stjålet fra et galleri i Norge. Værkerne er lavet af den tjekkiske kunstner Barbora Kysilkova. Da en af gerningsmændene bliver pågrebet, tager Kysilkova kontakt til ham - og ender med at portrættere ham. Dette bliver indledningen på et uventet venskab. Her følger vi tyven og kunstneren. To ensomme sjæle, der knytter et tæt og uløseligt bånd.

TVR

01:45  

Ramasjang sover
Ramasjang sover

 
 
 

Persondatapolitik * Cookies * Kontakt
Copyright © 2023, JERNLOESE.net. Alle rettigheder forbeholdes.
0603122514